Blog Brigád

Blog Brigád

Hevederzár szerelés - Hevederzár felszerelés garanciával

2016. április 03. - webes1

 

Hevederzár szerelés - Hevederzár felszerelés garanciával Budapesten.

 

A hevederzár a mechanikus védelem egy olyan formája, mely, ha jó minőségű, akkor a legnagyobb hatékonyságú védelmet nyújtja, természetesen a védelem nem csupán ettől függ. Az alábbi kép nem egy optimális hevederzárat ábrázol, sokkal inkább egy tökéletlen pótmegoldást, melyet sajnos ma is sokan alkalmaznak.

A hevederzár lehet egy irányú keresztpánt, valamint függőlegesen és vízszintesen is záródó keresztpánt, bár utóbbi esettel főként a biztonsági ajtók tekintetében találkozhatunk, ahol ez az ajtó részét képezi, eredetileg beépített tartozékként. http://www.zarcsere.eu/hevederzar.html

 

slide3.jpg

 

A hevederzár beépítése, ha szakértelemmel történik, olyan lezáró erőt képvisel, amit lehetetlen áttörni, maximum az ajtó melletti fal kibontásával, valamint az ajtó darabonkénti kiszakításával, bár az ajtó szétszedése után elméletileg, a hevederzár még mindig a helyén kell, hogy legyen.

Mondhatjuk, hogy a hevederzár tökéletes mechanikai védelmet nyújt, ám ez ilyen formában nem teljesen fedi a valóságot, mivel sok esetben olyan hibákat követ el az ember, mellyel meggyengíti ezt a tökéletesnek látszó biztonságot.

Hevederzárral kapcsolatos problémák:

  1.  nem megfelelően van felszerelve
  2.  minőségi foka jól alacsonyabb mint kellene
  3.  olcsó, silány minőségi hevederzár betét van benne
  4.  Az ajtó olyan minőségű, hogy könnyedén átszakítható azokon a részeken, ahol nem érintkezik a hevederzárral, illetve a hevederzár elemekkel

Ha azt szeretné, hogy a felszerelendő hevederzár minden szempontból megfelelő legyen, válasszon olyan hevederzár szerelő mestert aki tisztában van vele, hogy és milyen elemekkel kell egy hevedert felszerelni. Egy pici csavarral felszerelt hevederzár egyenlő a nagy semmivel.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blogbrigad.blog.hu/api/trackback/id/tr138557972
süti beállítások módosítása